Fotoutställning
"Musicale Momentum"

12 augusti - 12 september


Hasse Eriksson har jobbat som fotograf sedan mitten av 80-talet då han sade upp sig som plåtslagare från Domnarvets Jernverk och fick jobb på Borgströms Foto. Han började i labbet men inom kort hade han skaffat sig ett jobb som fotograf för Borlänge Tidning. 

Hasses intresse för fotografering började tidigare än så. Den mycket musikintresserade tonåringen hängde frekvent på diskoteket ”Källaren Saga” med sin kamera, tittade på live-uppträdanden och plåtade dåtidens stora svenska band. Bilderna hamnade sedan på väggarna på diskoteket.

1984 började ynglingen Per Bjurman - då 16 år och lika tokig i musik som Hasse - att 
recensera musik för Borlänge Tidning. Tillsammans åkte de till Ullevi, Göteborg för att gå på Bob Dylan/Santana European Tour. Per skrev och Hasse fotograferade. Det var starten på en relation som ledde vidare till besök på mängder av konserter, festivaler och replokaler. 

I samma veva, på slutet av 80-talet, blev Hasse kontaktad av Claes Yngström som ville anlita honom för bilder till skivomslag och affischer för sitt band Sky High. En vänskap uppstod, och under 80 och 90-talen fick Hasse möjligheten att följa med på turnéer mellan folkparker och klubbar i Sverige och världen. Han har följt Sky High till allt från New Orleans och Texas till Tallin och Indien.

Sedan dess har Hasse träffat mängder med musiker och förevigat ögonblick både på och utanför scenen. Musicale Momentum är ett antal bilder som Hasse valt ut från alla de bilder som finns i hans stora arkiv.