Historien om Murboannas

Jag är tillbaka där allt började. 


 Att på något sätt driva släktgården vidare har för mig alltid varit självklart, men det lång tid för mig att bestämma hur jag skulle göra. För 10 år sedan bestämda jag mig. Mitt riktiga intresse för kossor startade när jag mjöla kor hos en granne och därför bestämde jag mig för att läsa till husdjursagronom på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Jag visste dock inte riktigt vad jag ville jobba med.

​​​​​​​Efter mina studier började jag på Lantbruksenheten på Länsstyrelsen i Falun. Tillsammans med en kollega besökte jag en fäbod, och det var då allt började. Det var som att komma hem och äntligen visste jag vad jag skulle göra. På fäboden fanns en kvinna i min egen ålder som mjölkade sina kor och ystade sin ost som hon sedan lät sina besökare avnjuta. Så fort jag kom hem började jag söka efter kurser om osttillverkning, och bollen sattes i rullning.

"Så fort jag kom hem började jag söka efter kurser om osttillverkning, och bollen sattes i rullning."

Mer än bara ostar. 


​​​​​​​Nu är jag alltså tillbaka i Murbo tillsammans med min man Mats, vår dotter och våra djur. Det som en gång började som en hobby har utvecklats till något som jag förut bara kunde drömma om. 

Här på gården har vi vårt eget mejeri där jag kan testa nya mejeriprodukter och fortsätta utvecklas som ostproducent. Vi har även vår egen butik där vi både kan sälja våra egna produkter och andra delikatesser från gårdar runtom i Dalarna. På övervåningen har vi vår stora fina sal med café, där vi kan erbjuda fika för hungriga och sötsugna gäster. Min och min mans ambition är att erbjuda väldigt goda ostar och andra mejeriprodukter, samt ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Dessutom vill vi lyfta fram fler producenter i Dalarna, eftersom att vi vet om hur mycket goda produkter som regionen har att erbjuda. Varmt välkommen till Murboannas!

Livet på gården.


​​​​​​​Om du är intresserad av min vardag som småskalig osttillverkare och livet bakom kulisserna så får du gärna följa mig på Instagram.