Det finns mycket gott man kan göra med ost förutom att äta den precis som den är. Att äta osten som den är, är det allra bästa tycker vi, men ibland kan man kanske vilja variera sig lite. På den här sidan hittar du tips, ideer och recept anpassade efter säsongen. 
Läs och låt dig inspireras. 


SPORTLOV!

Härliga långa dagar utomhus med pulka, skidor, skridskor, snögubbar, snögrottor, varm choklad och snölek... Vad passar då bättre än smaskiga barnvänliga rätter med ost... :) Här hittar du några förslag till vad du kan hitta på. 

GRILLOSTVÅFFLA
Riv en Grillost och blanda med en matsked potatismjöl. Lägg ett ganska tjockt lager i ett uppvärmt våffeljärn.
Grädda tills du får en fin gyllene färg.
Servera gärna med något av följande:

Vispad créme fraiche, finhackad rödlök & räkor( löjrom, lax)

Färskoströra med rökt struts & pepparrot som gör såhär:
Blanda vår färskost med smak av vitlök, créme fraiche med pepparrot (efter tycke & smak). Finhacka en liten rödlök och blanda i den rökta strutsen som gärna kan rivas grovt.
Smaka av med salt & peppar samt några droppar citronsaft


GRILLOSTBURGARE
Köp vår goda grillost och gör din egen goda burgare med picklad rödlök och coleslaw på morot. Supersmarrigt!!!
VARM OST MED HONUNG OCH NÖTTER
Köp en Koppaslahyttabs Underbara, lägg den i en form och värm den i ugnen. Toppa med honung och blandade nötter. Det blir krämigt, knaprigt, sött och läckert.
Gott för både stora och små.
FRASVÅFFLOR MED TOPPING
Ta fram våffeljärnet, grädda våffelhjärtan. Servera dem med färskost Murbos Harmoni och låt sedan barnen (och dom vuxna) själva fylla på med tillbehör ur skålar, så som kallrökt lax, rökt skinka, frukt, bär och grönsaker. Eller varför inte toppa osten med en god sylt eller marmelad.