Evenemang på Murboannas

Hösten är äntligen här och då kör vi igång med vårt populära lokala smörgåsbord igen!

Vi serverar varm ostpaj, kokt potatis, broccoli och blomkål, siljanslax, skinka från Rälta och struts från Sahlins struts, sallader, såser, smör och bröd samt hela vår ostbuffé. På helgerna är det dessutom lite extra. Allt serveras som buffé. Efteråt bjuds ni på kaffe och kaka. Det står uppdukat kl 11-15 torsdag och fredag och kl 12-15 på helgerna med start torsdag den 12/9. Välkommen att hör av dig för mer info och bokning! Pris vardagar: 179kr/pers. Pris helger: 249kr/pers

​​​​​​​Ring Malin: 073-7172800 eller maila: malin@murboannas.se

Eldhelg 19-20/10

​​​​​​​MER INFO KOMMER!

Skingra höstmörkret hos Murboannas med en helg i eldens tecken!

Lördag kl 18-22

Marschaller kantar vägen upp till Murboannas. Väl där möts du av eldkorgar som lyser upp i mörkret. Pizza and Crust är hos oss för att baka sina bästa pizzor från den vedeldade stenugnen. 

Njut av din mat på övervåningen där vi har laddat med massor av levande ljus och trubadurerna underhåller för att skapa den ultimata stämningen. Välkommen till en ljus kväll i mörkaste oktober!

Söndag kl 11-17

Vi fortsätter på helgens tema - ELD. Vi har som vanligt café och butik öppet!

Pizza and Crust gör sina vedeldade stenugnsbakade pizzor även på söndagen. Carinas Smedja är här och besöker oss! Kom och titta på när Carina smider med sin ässja här på plats. Passa också på att köpa med något vackert hem. Kanske en julklapp? Titta gärna på hennes hemsida för mer info: www.carinassmedja.se

Välkomna hit på en dag i eldens tecken!

Murboannas Julbord 2019​​​​​​​


Vi dukar upp ett härligt julbord som vi har fyllt med rätter tillagat från grunden av de bästa råvarorna som Dalarna kan erbjuda!

Lördag 30/11 dagtid
Lördag 30/11 kväll med trubadur
Söndag 1/12 dagtid
Torsdag 5/12 kväll
Lördag 7/12 dagtid
Lördag 7/12 kväll med trubadur
Söndag 8/12 dagtid
Torsdag 12/12 dagtid
Lördag 14/12 dagtid
Lördag 14/12 kväll med trubadur
Söndag 15/12 dagtid
Torsdag 19/12 kväll

Dagtid: kl 12:00 - 15:00. Kvällstid: kl 18:00 - 22:00.

Pris: Dagtid och vardagkvällar 495kr/pers. Kvällar med trubadur 545kr/pers. 

För mer info och bokning, ring Malin: 073-7172800 eller maila: malin@murboannas.se

Smaka på Dalarna

Följ med på en unik kulinarisk resa till tre guldkorn i Dalarna! Resan börjar hos Sahlins Struts. Lyssna till deras berättelse, få
en guidad tur och njut av förmiddagskaffe. Resan fortsätter vidare till oss på Murboannas för lunch och ostprovning. Där får ni även höra historien om hur allt startade. Resan avslutas på Kulinariet. Här får ni höra deras historia, gå en guidad visning av bageriet och avsluta dagen med eftermiddagskaffe. På samtliga ställen finns möjlighet att köpa med sig lokala produkter och delikatesser.

Kontakta Jonas på tel. 070-515 25 85 eller maila till info@smakapadalarna.se för mer information eller bokning. Minst antal: 20st/grupp. Samtliga tre ställen är handikappanpassade och bussvänliga. 

Pris: 495kr/person

Alltid på Murboannas

Älskvärda mackor

​​​​​​​Självklart låter vi våra ostar stå i centrum, men vi ger även mycket plats åt ingredienser från andra gårdar i Dalarna. Resultet blir några välkomponerade smörgåsar med lokala smaker. Till alla våra smörgåsar använder vi surdegbröd från Brödleva. 

Våra smörgåsar:
  • Mörkt rågbröd med rökt strutskött från Sahlins struts, vår egen Frostbos Fina och hjortronsylt.
  • Fruktbröd med våra egna ostar Annas Röda, Koppslahyttans Underbara och Baggbo blå. 
  • Solråg med rökt skinka från Rältagården, senap från Lissellas Senap och vår egen Koppslahyttans Underbara.