TÄVLING!


Francis har tagit fram en helt ny ost. Vad ska vi döpa den till? 

Åh, som vi har längtat efter att få presentera en ny produkt i vårt sortiment. Det här året kommer de flera. Först ut är den ost som Francis håller i handen.

Nu behöver den här osten ett namn. Därför utlyser vi en TÄVLING! 
Förstapriset är en hel rund ost av den nya sorten +  en påse med dessertostar, och så får såklart osten ditt föreslagna namn.  

Om osten

Det är en mild hårdost med en lite nötig och rund smak. Den är utomordentligt god att äta i stora bitar på en ostbricka, men kan också hyvlas till frukostmackan. Den är mild men ändå smakrik och fast snarare än krämig. 

Vår namnfilosofi

Våra ostar har nästan alltid namn efter en plats någonstans på Tunaslätten till exempel Koppslahyttan, Baggo och Frostbo, följt av en passande beskrivning.
(undantagen är Gertruds Mjuka och Annas Röda)
I spalten här intill ser du ett antal av byarna och platserna som finns på Tunaslätten. Det finns självklart fler om du tittar på en karta. 

Senast 3/2 vill vi ha ditt förslag

Senast den 3e februari vl vi ha ditt förslag. Du skickar förslaget med epost till info@murboannas.se eller på vykort till
Murboannas, Murbo 8a, 781 97 Borlänge 

Prisutdelning 11/2 

Den 11e februari presenterar vi vinnaren under vår härliga Ostprovarhelg, och prisutdelningen sker - förrättad av Francis själv -
​​​​​​​lördagen den 11e februari kl 12.30.

 

Några av platserna på Tunaslätten är: 
Hemberg - Tolsbo - Halvarsgårdarna - Grevbo - Sellnäs - Strandbro - Nyby - Alderbäcken - Hesse - Trollebo - Trönö - Sörbro - Forsbacka - Täkt - Spraxkya - Vallsta och Ängarna.