Mjölk, kärlek och tålamod

I vårt sortiment finns ostar för olika smaker och tillfällen. Hårda och mjuka, milda och smakrika. Den fina mjölken som är grunden i alla våra produkter hämtar vi från närmaste gård som ligger en kilometer bort.Koppslahyttans Underbara

Vitmögelost | Fetthalt: 35%

​​​​​​​Det här är en mild och krämig vitmögelost av Camembert-typ som faktiskt var den första osten i sortimentet, och från dag ett har det varit en populär ost. Passar bra med marmelad eller att värma osten i ugnen och toppa med honung och blandade nötter.

Gertruds Mjuka

Kittost | Fetthalt: 30%

​​​​​​​En kittost som skiljer sig ganska mycket från övriga ostar. Den penslas med en bakteriekultur varannan dag under hela lagringen för att den ska mogna och få smak snabbt. Detta ger den en sötbesk ton. Gertruds mjuka avnjuts bäst precis som den är, utan knussel.

Gertruds Mjuka belönades med en silvermedalj i SM i Mathantverk hösten 2021 med motiveringen;
​​​​​​​"Elegant ost med fin form, med balanserad smak med fina nyanser av smör och fruktighet samt frisk syra."

Annas Röda

Lagdrad hårdost | Fetthalt: 30%

En kompakt hårdost med tydliga saltkristaller. Den här används bäst för att lyxa till middagen, när du bjuder din älskling på frukost på sängen eller till ditt favoritvin på kvällskvisten.

Grillost

Grillost | Fetthalt: 30%

​​​​​​​Salt och gräddig grillost som finns i neutral smak
och nu också med chili.
Grillosten är perfekt att steka eller grilla och pressa över lite citron,
men den är också god att riva, blanda med en sked potatismjöl och grädda som våfflor.

Frostbos Fina

Lagdrad blåmögelost | Fetthalt: 30%

En blåmögelost med mycket karaktär där du kan ana toner av hö. Smörig, fast och djup smak. Ett tips är att servera den med en smakrik marmelad, till exempel chili eller peppar. I vårt café har vi Frostbos fina på en skiva mörkt rågbröd, rökt struts från Sahlins struts och hjortronsylt.

Baggbo Blå

Mild blåmögelost | Fetthalt: 35%

En len och krämig blåmögelost som även är en av Mats stora favoriter. Vi använder Baggbo blå mycket i vår matlagning, till exempel för att göra ostsås och för att lyxa till potatisgratängen.​​

Hinsbos Lycka

Salladsost | Fetthalt: 30%

​​​​​​​En gräddig och salt salladsost som efter lagring varsamt badas i saltlake i fem dagar. Strö över salladen eller gör goda tilltugg till kalaset!