Evenemang på Murboannas

APRIL: SKÄRTORSDAG
​​​​​​​

Chilisåser, lamm- och fårklämmor!

På skärtorsdagen kommer Kenneth Magnusson från Magnifusson hit och berättar om sina chilisåser och bjuder på smakprov. Vi får även besök av Calle från Naturknuten i Alderbäcken utanför Borlänge som kommer servera lamm- och fårklämma från sin wokpanna.

Datum: Skärtorsdag kl.11–15. (Vi har öppet som vanligt till kl. 17, men utställarna är här till kl. 15)
APRIL: PÅSKAFTON OCH PÅSKDAGEN
​​​​​​​

Påskbuffé

Under påskhelgen dukar vi upp en stor buffé med rätter inspirerade av påsken och årstiden just nu. Som vanligt är allt lagat från grunden och med råvaror endast från lokala producenter. Ta med dina nära och kära och njut av god, vällagad mat i hemtrevlig miljö. Vår ostbuffé står som alltid uppdukad och vi bjuder på citroncheesecake till kaffet.

Pris: 395kr/pers exkl måltidsdryck. Barn: 25kr/år
Datum: Påskafton & påskdagen kl.12–15
 
Påskafton är fullbokad men det finns platser kvar på påskdagen
​​​​​​​
Denna buffé måste förbokas.
MAJ
​​​​​​​

Mors dag-konsert

På mors dag den 26/5 blir det konsert med Borlänge kammarkör här på kvällen. Mer info kommer inom kort. 

Datum: 26 maj 2019​​​

Smaka på Dalarna

Följ med på en unik kulinarisk resa till tre guldkorn i Dalarna! Resan börjar hos Sahlins Struts. Lyssna till deras berättelse, få
en guidad tur och njut av förmiddagskaffe. Resan fortsätter vidare till oss på Murboannas för lunch och ostprovning. Där får ni även höra historien om hur allt startade. Resan avslutas på Kulinariet. Här får ni höra deras historia, gå en guidad visning av bageriet och avsluta dagen med eftermiddagskaffe. På samtliga ställen finns möjlighet att köpa med sig lokala produkter och delikatesser.

Kontakta Jonas på tel. 070-515 25 85 eller maila till info@smakapadalarna.se för mer information eller bokning. Minst antal: 20st/grupp. Samtliga tre ställen är handikappanpassade och bussvänliga. 

Pris: 495kr/person

Alltid på Murboannas

Murboannas lokala smörgåsbord

Vi serverar endast lokalproducerade produkter och givetvis är allt hemlagat. Bland annat dukar vi upp lax från Siljans lax, skinka från Rältagården, struts från Sahlins, varm paj, sallader, bröd och smör. Dessutom har vi ett ostbord med tillbehör där alla våra ostar kan avnjutas. Kaffe och kaka ingår.

Torsdagar och fredagar: kl. 11–15, pris: 179 kr
Lördagar och söndagar: kl. 12–15, p​​​​​​ris: 229 kr

Boka gärna bord i förväg. 

Älskvärda mackor

​​​​​​​Självklart låter vi våra ostar stå i centrum, men vi ger även mycket plats åt ingredienser från andra gårdar i Dalarna. Resultet blir några välkomponerade smörgåsar med lokala smaker. Till alla våra smörgåsar använder vi surdegbröd från Brödleva. 

Våra smörgåsar:
  • Ryssbröd med rökt strutskött från Sahlins struts, vår egen Frostbos Fina och hjortronsylt.
  • Frukt- och nötbröd med våra egna ostar Annas Röda, Koppslahyttans Underbara och Baggbo blå. 
  • Skävekubb med rökt skinka från Rältagården, senap från Lissellas Senap och vår egen Koppslahyttans Underbara.