Evenemang på Murboannas

Skördefesten 6-8/9

Under hela helgen pågår den stora skördefesten runt om i Dalarna och Murboannas är såklart en del av den!

Vi smygstartar på fredagen med lite olika erbjudanden i butiken.

På lördagen står vi ute och steker vår egen "Murbopytt" som består av potatis och lök från Wålstedts, korv och bacon från Rältagården och tillbehör som ägg från Catarinas Sprätthönseri och självklart vår egna grillost! Vi har också besök av några producenter som säljer sina varor. 

På söndagen fortsätter vi med vår "Murbopytt".

Både ostdisken och butiken är fylld med ostar och en massa annat lokalproducerat hela helgen! 

Sist men inte minst så är byns åsna Renée som vanligt här på besök både lördag och söndag! Kossorna är också här såklart!

Varmt välkomna hit på skördefesthelg och avslut på sommaren!

Smaka på Dalarna

Följ med på en unik kulinarisk resa till tre guldkorn i Dalarna! Resan börjar hos Sahlins Struts. Lyssna till deras berättelse, få
en guidad tur och njut av förmiddagskaffe. Resan fortsätter vidare till oss på Murboannas för lunch och ostprovning. Där får ni även höra historien om hur allt startade. Resan avslutas på Kulinariet. Här får ni höra deras historia, gå en guidad visning av bageriet och avsluta dagen med eftermiddagskaffe. På samtliga ställen finns möjlighet att köpa med sig lokala produkter och delikatesser.

Kontakta Jonas på tel. 070-515 25 85 eller maila till info@smakapadalarna.se för mer information eller bokning. Minst antal: 20st/grupp. Samtliga tre ställen är handikappanpassade och bussvänliga. 

Pris: 495kr/person

Alltid på Murboannas

Älskvärda mackor

​​​​​​​Självklart låter vi våra ostar stå i centrum, men vi ger även mycket plats åt ingredienser från andra gårdar i Dalarna. Resultet blir några välkomponerade smörgåsar med lokala smaker. Till alla våra smörgåsar använder vi surdegbröd från Brödleva. 

Våra smörgåsar:
  • Mörkt rågbröd med rökt strutskött från Sahlins struts, vår egen Frostbos Fina och hjortronsylt.
  • Fruktbröd med våra egna ostar Annas Röda, Koppslahyttans Underbara och Baggbo blå. 
  • Solråg med rökt skinka från Rältagården, senap från Lissellas Senap och vår egen Koppslahyttans Underbara.