Murboanna Reyier

Med styrka, envishet och kärlek förverkligade hon sin dröm 


Anna Reyier var född och uppväxt här på gården i Murbo. Hennes barndom präglades av djur och natur, av värme, kärlek och respekt för det som är ärligt och äkta. Det var värderingar som följde Anna genom livet. 
Efter studier på Lantbruksuniversitetet började hon att arbeta på Länsstyrelsen i Falun. En sommardag 2008 besökte hon tillsammans med några kollegor en fäbod. Det var då resan mot ett eget mejeri började. 

   ”Det var som att komma hem, och äntligen visste jag vad jag skulle göra”, berättade hon. På fäboden fanns en kvinna i Annas egen ålder som mjölkade sina kor och ystade sin ost som hon sedan lät sina besökare avnjuta. 
   ”Så fort jag kom hem började jag söka efter kurser om osttillverkning, och bollen sattes i rullning”.
​​​​​​​

"Så fort jag kom hem började jag söka efter kurser om osttillverkning, och bollen sattes i rullning."

Det vi gör, gör vi med hjärtat


  Det som började som en hobby utvecklades snart till något som Anna förut bara kunde drömma om. Anna öppnade ett litet mejeri med gårdsbutik hemma på gården i Koppslahyttan där hon bodde med sin familj. Samtidigt började tankarna på ett stort mejeri i Murbo att ta form. 
   Ett par år senare efter mycket planering och hårt arbete stod drömmen äntligen färdig.

   För Anna var det alltid viktigt att laga god mat med omsorg för djur och natur på rena råvaror.
”Det vi gör, gör vi med hjärtat”, var hennes motto. ”På MurboAnnas tar vi inga genvägar”.
Hennes engagemang för bra och närproducerad mat var något som uppmärksammades både lokalt och nationellt. Bland annat deltog hon år 2019 på Sverigemiddagen i Kungliga Slottet där hon också fick ett enskilt samtal med Hans Majestät Konungen. 

  Annas filosofi var dessutom att vara med att bidra till ett vackert Dalarna med öppna landskap, en levande landsbygd och blomstrande småföretag.
​​​​​​​
  Anna avled efter en tids sjukdom den 31 januari 2021 vid en ålder av 45 år. I hennes anda drivs idag mejeriet i Murbo med den goda osten i centrum. 

Vi vill bidra till ett vackert Dalarna.

Vi vill se öppna landskap, en levande landsbygd och
​​​​​​​blomstrande småföretag.