​​​​​​​På den här sidan hittar du några härliga tips på vad du kan göra med ost från oss på MurboAnnas, vi bjuder också på recept och tips på aktiviteter och i vårens härliga tid. 

Tre goda ostrecept

1
Strö ut saltade chips på ett fat. Mixa en bit Frostbos Fina med smetana och en liten skvätt mjölk så att det blir en krämig smet. Spritsa ut smeten över chipsen, strö på klippt gräslök. Voila så har du ett supergott snacks.

2
Köp små krustader, lägg en liten bit Koppslahyttans Underbara i varje krustad. Ställ in dem i ugnen en stud så att osten smälter. Lägg på en liten klick marmelad i varje krustad. Toppa med några rostade pinjenötter. Servera genast.
​​​​​​​
3
Koka upp 1 dl vatten med 1 dl strösocker och en vaniljstång. Tillsätt 6 stjälkar rabarber i bitar. Koka upp och låt det svalna.
Stek tunna skivor av rågbröd i smör. Lägg en bit Baggbo Blå på brödet och toppa med en klicks syltad rabarber.
Smarrigt värre faktiskt!

Har du fått en ostkant över? 


Det går bra att riva osten och lägga den i frysen. Sedan tar du fram den när du behöver topping till en pizza, varma smörgåsar eller paj till exempel. 

SPARRIS-SALLAD MED FROSTBOS FINA

Gör krutonger av 4 skivor kavring eller rågbröd. Enklast gör du dom genom att skära brödet i små bitar ringla över olja och rosta dem i ugnen en stund.
Gör sedan en vinägrett av 1 äpple, saften av en halv citron, 1 matsked vatten och 2 matskedar rapsolja.
Stek sparris i en torr stekpanna med lite salt i botten.
Lägg sallad på ett fat. Lägg på sparrisen, ringla över vinägretten, strö över valnötter, krutonger och bitar av Frostbos Fina.
Det blir en supergod vårsallad. 

Odla själv: 
DAGS FÖR VÅRSÅDD

 
Att förså och förkultivera inomhus är ett bra sätt att starta våren. Här är en enkel steg-för-steg guide för en lyckad försådd.
 
Ta fram så många krukor du behöver till din frösådd. Fyll varje kruka med 2-4 cm såjord, ju större frö desto mera jord.
Tryck till jorden lätt, använd undersidan av en kruka eller locket till sålådan.
Vattna eller spraya jorden innan du sår fröna. Annars finns risk att fröna flyter runt i vattnet och samlas ojämnt.
Så 2-4 frön i varje kruka eller lägg ut fröna jämnt över ytan om du använt en större låda, så kallad bredsådd. Ju större frön desto färre i varje kruka är en bra tumregel när man ska förkultivera.
Täck med såjord 0,5-1 cm. Observera att vissa frön är ljusgroende och ska inte täckas, läs noga på fröpåsen.
Spraya jordytan med vatten och vattna även på fatet eller i sålådans botten för att ge din frösådd optimala förhållanden.
Lägg locket på drivhuset eller täck frösådden med plast. Så enkelt är det att förkultivera - nu är du igång med din frösådd.
 
(Källa Blomsterlandet)
 

TIPSPROMENADER TILL VÅRENS KALAS


Planerar du roliga utomhusaktiviteter med familj och vänner? Då kanske en tipspromenad kan vara något för er? Här bjuder vi på våra senaste tipspromenader. Det är bara att skriva ut och använda dem hemma hos dig!