​​​​​​​På den här sidan hittar du några härliga tips på vad du kan göra med ost från oss på MurboAnnas, vi bjuder också på recept och tips på aktiviteter och i vårens härliga tid. 

Tre goda ostrecept

1
Strö ut saltade chips på ett fat. Mixa en bit Frostbos Fina med smetana och en liten skvätt mjölk så att det blir en krämig smet. Spritsa ut smeten över chipsen, strö på klippt gräslök. Voila så har du ett supergott snacks.

2
Köp små krustader, lägg en liten bit Koppslahyttans Underbara i varje krustad. Ställ in dem i ugnen en stud så att osten smälter. Lägg på en liten klick marmelad i varje krustad. Toppa med några rostade pinjenötter. Servera genast.
​​​​​​​
3
Koka upp 1 dl vatten med 1 dl strösocker och en vaniljstång. Tillsätt 6 stjälkar rabarber i bitar. Koka upp och låt det svalna.
Stek tunna skivor av rågbröd i smör. Lägg en bit Baggbo Blå på brödet och toppa med en klicks syltad rabarber.
Smarrigt värre faktiskt!

Har du fått en ostkant över? 


Det går bra att riva osten och lägga den i frysen. Sedan tar du fram den när du behöver topping till en pizza, varma smörgåsar eller paj till exempel. 

SPARRIS-SALLAD MED FROSTBOS FINA

Gör krutonger av 4 skivor kavring eller rågbröd. Enklast gör du dom genom att skära brödet i små bitar ringla över olja och rosta dem i ugnen en stund.
Gör sedan en vinägrett av 1 äpple, saften av en halv citron, 1 matsked vatten och 2 matskedar rapsolja.
Stek sparris i en torr stekpanna med lite salt i botten.
Lägg sallad på ett fat. Lägg på sparrisen, ringla över vinägretten, strö över valnötter, krutonger och bitar av Frostbos Fina.
Det blir en supergod vårsallad. 

Sommar är tid för läsning
STARTA EN BOKCIRKEL

 
Det är ju så trevligt att läsa tillsammans. Eller att i alla fall läsa själv och diskutera det ni läst tillsammans. Varför inte starta en bokcirkel i sommar, och varva läsningen med mysiga träffar då ni diskuterar boken ur olika perspektiv. 

Här kommer några tips för att komma igång:

1. Sätt samman en grupp med lässugna. Ni bör vara minst tre personer i gruppen och helst inte fler än åtta för att alla ska kunna få tillfälle att prata.

2. Välj böcker som ingen i gruppen har läst tidigare. Det är roligare med en bok som ger en ny upplevelse åt alla.

3. Utse en samtalsledare. Samtalsledaren håller  i samtalsstrukturen och tiden, så att alla får utrymme och allas erfarenheter tas tillvara. Skifta gärna samtalsledare från bok till bok.

4. Fika och småprat är en bra start på träffen, en stund innan själva cirkeln startar. Det ger alla möjlighet att landa i gruppen.

5. Om ni väljer att läsa en bok inför varje träff, brukar det vara lagom att träffas en gång i månaden. Kom överens om vad som passar just er och de böcker ni läser!

6. Var inte rädd för att uttrycka din åsikt! Själva poängen är att läsare med olika erfarenheter och uppfattningar når fram till ny förståelse – en åsikt kan bli en insikt.


Här nedanför hittar du ett förslag till vad ni kan diskutera när ni ses för att prata om böckerna. Glöm inte bort gott fika också. Och vill ni ses hos oss på Murboannas så får ni självklart gärna göra det!