​​​​​​​På den här sidan hittar du tips på vad du kan göra med ost från oss på MurboAnnas, vi bjuder också på recept och andra roligheter.


Grillat och sallad med
​​​​​​​Frostbo Fina

Du behöver:
1 bit Frostbo Fina
färsk spenat
färska aprikoser
1 rödlök
valnötter
lite olivolja
en skvätt honung

Dressing: 
balsamvinäger
olivolja
salt
peppar

Strö ut spenaten på ett fat. Skiva rödlöken tunt (gärna med mandolin). Skiva aprikoserna.
Strö över löken och aprikoserna och blanda runt. Bryt osten i bitar och strö över den. 
Blanda dressingen och häll den över salladen. 
Rosta valnötterna, häll över lite olja och honung och låt nötterna bli knapriga och söta. Strö över nötterna. 
Klart.

Severa gärna med grillade kycklingspett marinerade i olja, japansk soja, citron och rosmarin. 


Sommarfest

Sommaren är här och vi flyttar alltmer utomhus. I Murbo öppnar vi upp vår uteservering och altanen på övervåningen. Vi serverar en sommarmeny med bland annat vår omåttligt populära Bookmaker-toast. 
Det finns mycket härligt du själv kan göra med ostar från oss, här hittar du några tips.  

Bakad Koppslahyttans Undervara med timjan, chili och honung

Vi fortsätter med värmande comfort food. Prova att fritera bitar av Annas Röda och servera med en läcker vitlökssås.

Vitlökssås: Blanda 1 dl crème fraiche med 0,5 tsk vitlökspuler, vitpeppar, vitvinsvinäger (1 tsk) och en tsk honung. Salta efter behag.

Skär osten i fingertjocka stavar.
Vänd osten först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till slut i panko eller ströbröd.
Hetta upp rapsoljan. Oljan ska vara ganska het – cirka 180 grader.
Sänk ner de panerade bitarna försiktigt med hålslev, när de är gyllenbruna lägger du över dem på en tallrik med lite hushållspapper som får suga upp överflödig olja.
Servera sedan med vitlökssåsen. Det är supergott!