• Murboannas-anna-och-mats32
  • Murboannas-entre1
  • Murboannas-butik1
  • Murboannas-Annas-roda-miljo
  • Murboannas-frostbos-fina-miljo

Välkommen till Murboannas

Mejeri

Murbos hjärta. Kika in i mejeriet där vi tillverkar våra ostar och andra mejeriprodukter. 

Café

I vårt café finns godsaker från mejeriet och andra gårdar i Dalarna. Matiga mackor, fika samt varma och kalla drycker.

Butik

I vår butik finns alla våra produkter till försäljning, tillsammans med andra närproducerade delikatesser. 

Aktuellt evenemang

​​​​​​​Vårt lokala smörgåsbord


Hösten är äntligen här och då kör vi igång med vårt populära lokala smörgåsbord igen! Det står uppdukat kl 11-15 torsdag och fredag och kl 12-15 på helgerna med start torsdag den 12/9. Välkommen att hör av dig för mer info och bokning!
​​​​​​​
Ring Malin: 073-7172800 eller maila: malin@murboannas.se

​​​​​​​Eftermiddags-te söndag den 24/11 kl 14-17 FULLBOKAT!


Nu bjuder vi återigen in till en skön söndag i lugn och ro med klassiskt eftermiddags-te! 

Endast förbokning! Det sker till Malin på: 073-7172800 eller malin@murboannas.se

Julbord 2019

​​​​​​​

Nu finns det bokningsbara dagar och tider!


Snart är vintern här och det börjar bli dags att boka vårt lokalproducerade  julbord! Vi gör på samma sätt som alltid och använder så mycket lokalt som vi bara kan och vi lagar allt själva från grunden. 
En kulinarisk resa
​​​​​​​

Smaka på Dalarna

Följ med på en unik kulinarisk resa till tre guldkorn i Dalarna! Resan börjar hos Sahlins Struts. Lyssna till deras berättelse, få
en guidad tur och njut av förmiddagskaffe. Resan fortsätter vidare till oss på Murboannas för lunch och ostprovning. Där får ni även höra historien om hur allt startade. Resan avslutas på Kulinariet. Här får ni höra deras historia, gå en guidad visning av bageriet och avsluta dagen med eftermiddagskaffe. På samtliga ställen finns möjlighet att köpa med sig lokala produkter och delikatesser.

Favoriter från caféet

Ost- och charktallrik

Vår populära ost- och carktallrik är åter på menyn. På tallriken får du tre sorter av våra egna ostar, marmelad, fröknäcke, liten bulle, skinka och farfarskorv från Rältagården och struts från Sahlins Struts.

Älskvärda mackor

​​​​​​​Självklart låter vi våra ostar stå i centrum, men vi ger även mycket plats åt ingredienser från andra gårdar i Dalarna. Resultet blir några välkomponerade smörgåsar med lokala smaker. Vad sägs om Ryssbröd med rökt strutskött från Sahlins struts, vår egen Frostbos Fina och hjortronsylt? Eller kanske en smörgås på frukt- och nötbröd med våra egna ostar Annas Röda, Koppslahyttans Underbara och Baggbo blå?

Restaurang- eller butiksägare som brinner för det närproducerade?

Historien om Murboannas

Det är ingen slump att mejeriet ligger just i Murbo. Platsen har varit navet i familjen i fyra generationer och nu är det vår tur att föra traditionen vidare. Läs om hur allt började.