• Murboannas-anna-och-mats32
  • Murboannas-entre1
  • Murboannas-butik1
  • Murboannas-Annas-roda-miljo
  • Murboannas-frostbos-fina-miljo


Det vi upplever i vår omvärld just nu liknar ingenting som vi varit med om förut. ( covid -19 )
Det visar hur skört vårt samhälle är och vikten av att ha en hög självförsörjningsgrad på livsmedel i landet. Och att vi har lokala matproducenter i länet.
Genom att fortsätta att besöka oss, och andra som jobbar med lokal mat. Så hjälper ni till att stötta och utveckla mathantverket i Dalarna, även under dessa omständigheter.
Vi på Murboannas använder oss i hög grad av närproducerad mat. Vi har dessutom stor och rymlig lokal att vistas i vid ditt besök hos oss. Och givetvis så följer vi folkhälsomyndigheternas rekommendationer.​​​​​​​

Våra öppettider 

Fredag  11-17    
Lördag  11-17    
Söndag 11-16 

( Köket stänger 1 timme innan, alla dagar )   
Dessa öppettider gäller tillsvidare

​​​​​​​

                                   ~♡~♡~♡~♡~♡~♡~♡~

Har frågor och funderingar gällande servering och bokningar?
Kontakta oss på mail malin@murboannas.se
eller ring 073-717 28 00​​​​​​​
​​​​​​
Varmt välkomna!

Välkommen till Murboannas

Mejeri

Murbos hjärta. Kika in i mejeriet där vi tillverkar våra ostar och andra mejeriprodukter. 

Serveringen

 I vår servering på övervåningen, kan du njuta av lokal mat och dryck, i en härlig och avkopplande miljö.

Butik

I vår butik finns alla våra produkter till försäljning, tillsammans med andra närproducerade delikatesser. 

Aktuellt evenemang

​​​​​​​Under rådande omständigheter
​​​​​​​( covid-19 ) har vi valt att ställa in våra planerade evenemang...


några av evenemangen kommer att skjutas på framtiden och vi planerar även för nya/ andra evenemang när nuvarande läge har förändrats.

En kulinarisk resa
​​​​​​​

Smaka på Dalarna

Följ med på en unik kulinarisk resa till tre guldkorn i Dalarna! Resan börjar hos Sahlins Struts. Lyssna till deras berättelse, få
en guidad tur och njut av förmiddagskaffe. Resan fortsätter vidare till oss på Murboannas för lunch och ostprovning. Där får ni även höra historien om hur allt startade. Resan avslutas på Kulinariet. Här får ni höra deras historia, gå en guidad visning av bageriet och avsluta dagen med eftermiddagskaffe. På samtliga ställen finns möjlighet att köpa med sig lokala produkter och delikatesser.

Favoriter från serveringen

Ost- och charktallrik

Vår populära ost- och charktallrik är åter på menyn. På tallriken får du tre sorter av våra egna ostar, marmelad, fröknäcke, liten bulle, skinka och farfarskorv från Rältagården och struts från Sahlins Struts.

Älskvärda mackor

​​​​​​​Självklart låter vi våra ostar stå i centrum, men vi ger även mycket plats åt ingredienser från andra gårdar i Dalarna. Resultet blir några välkomponerade smörgåsar med lokala smaker. Vad sägs om Ryssbröd med rökt strutskött från Sahlins struts, vår egen Frostbos Fina och hjortronsylt? Eller kanske en smörgås på fruktbröd med våra egna ostar Annas Röda, Koppslahyttans Underbara och Baggbo blå?

Restaurang- eller butiksägare som brinner för det närproducerade?

Historien om Murboannas

Det är ingen slump att mejeriet ligger just i Murbo. Platsen har varit navet i familjen i fyra generationer och nu är det vår tur att föra traditionen vidare. Läs om hur allt började.