• Murboannas-anna-och-mats32
  • Murboannas-entre1
  • Murboannas-butik1
  • Murboannas-Annas-roda-miljo
  • Murboannas-frostbos-fina-miljo

Välkommen till Murboannas

Mejeri

Murbos hjärta. Kika in i mejeriet där vi tillverkar våra ostar och andra mejeriprodukter. 

Café

I vårt café finns godsaker från mejeriet och andra gårdar i Dalarna. Matiga mackor, fika samt varma och kalla drycker.

Butik

I vår butik finns alla våra produkter till försäljning, tillsammans med andra närproducerade delikatesser. 

Aktuellt evenemang

26 MAJ
​​​​​​​

Mors dag-konsert med Borlänge kammarkör hos Murboannas

Välkommen till en fantastisk kväll hos oss på Mors dag med start från kl. 17.00. Borlänge kammarkör står för musiken, och vi för maten och fikat. Välj mellan två paket, ett med endast konsert och fika, och ett med buffé innan konsterten, följt av fika. Endast förbokning!

Paket 1: Konsert och fika, pris 175kr/pers
Paket 2: Buffé, konsert och fika, pris 275 kr/pers

Favoriter från caféet

Murboannas lokala smörgåsbord

Vi serverar endast lokalproducerade produkter på vårt smörgåsbord och givetvis är allt hemlagat. Bland annat dukar vi upp lax från Siljans lax, skinka från Rältagården, struts från Sahlins, varm paj, sallader, bröd och smör. Dessutom har vi ett ostbord med tillbehör där alla våra ostar kan avnjutas. Kaffe och kaka ingår. Smörgåsbordet serveras torsdagar och fredagar kl. 11–15 samt lördagar och söndagar kl. 12–15.

Älskvärda mackor

​​​​​​​Självklart låter vi våra ostar stå i centrum, men vi ger även mycket plats åt ingredienser från andra gårdar i Dalarna. Resultet blir några välkomponerade smörgåsar med lokala smaker. Vad sägs om Ryssbröd med rökt strutskött från Sahlins struts, vår egen Frostbos Fina och hjortronsylt? Eller kanske en smörgås på frukt- och nötbröd med våra egna ostar Annas Röda, Koppslahyttans Underbara och Baggbo blå?

Restaurang- eller butiksägare som brinner för det närproducerade?

Historien om Murboannas

Det är ingen slump att mejeriet ligger just i Murbo. Platsen har varit navet i familjen i fyra generationer och nu är det vår tur att föra traditionen vidare. Läs om hur allt började.